Dampkap reiniging

Waarom zou ik mijn dampkap reinigen?

In een keuken is een goede luchtkwaliteit van groot belang. De dampen en gassen die bij het koken vrijkomen zullen optimaal moeten worden afgezogen, daarvoor is een dampkap nodig. De dampkap zit aangesloten op het afzuigkanaal die de vervuilde lucht naar buiten toevoert door middel van de ventilator. Een vervuilde dampkap is een optimale broeiplaats voor bacteriën. Deze bacteriën zijn uiterst ongewenst zo dicht bij de plaats waar de gerechten worden bereid. Ook de luchtkwaliteit in uw keuken zal hierdoor verslechteren.

De dampkap reinigen gaat als volgt te werk. De roosters worden uit de dampkap gepakt, nu kunnen er foto’s gemaakt worden om het voor/na resultaat te vergelijken. Daarna wordt de dampkap afgeschermd van alle overige keukenapparatuur, om deze te beschermen tegen vervuiling wat loskomt. Het reinigen kan beginnen. Door met een sterke ontvetter een schuimlaag op de vervuiling aan te brengen komt de vervuiling los. De dampkap wordt hierna nog met de hand opgepoetst, dit levert een mooi resultaat op. Door middel van foto’s die na de reiniging weer gemaakt worden, is het resultaat goed in beeld te brengen. Deze foto’s krijgt u op USB-stick aangeleverd.